Blog

2017-09-02 17:18

Τα αμύγδαλα είναι λοιπόν το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, καθώς μας παρέχουν λίγους υδατάνθρακες και μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών και φυτικών ινών.www.onmed.gr/omorfia/story/324562/o-ksiros-karpos-pou-eksafanizei-to-lipos-stin-koilia

2017-08-15 09:36

Κάντε κλικ για να δείτε τα εκπληκτικά ωφέλη του καρυδιού για την καρδιά μας. Και μην ξεχνάται προτιμάτε βιολογικές τροφές απαλλαγμένες από επιβλαβή ραντίσματα. 

2016-09-04 12:20

Το αμυγδαλόγαλα είναι ένα "γάλα" που παρασκευάζουμε με γλυκά αμύγδαλα. Ήταν ήδη γνωστό από την Μεσαιωνική Ευρώπη για τις ευεργετικές του ιδιότητες και για την υψηλή περιεκτηκότητά του σε πρωτε'ί'νες, χρησιμοποιούνταν δε ως το καλύτερο υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης για τις ημέρες της νηστείας την περίοδο της Σαρακοστής. Είναι ένα ρόφημα άκρως εύπεπτο, θρεπτικό και αναγκαίο για τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη καθώς έχει όλα τα ωφέλη του γάλακτος σε μεγαλύτερο βαθμό χωρίς να περιέχει λακτόζη. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα ωφέλη του αμυγδαλόγαλου:

  • Δεν περιέχει γλουτένη.

  • Περιέχει βιταμίνη E που βοηθάει στην υγεία της επιδερμίδας. Μία μερίδα αμυγδαλόγαλου περιέχει το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της βιταμίνης Ε, η οποία είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και βοηθά στη ρύθμιση της βιταμίνης Α και στη διαθεσιμότητά της. Η βιταμίνη Ε δρα ως πρωταρχικό ρυθμιστικό θρεπτικό συστατικό για τη βελτίωση της υγείας του δέρματός αλλά και της διατήρησης της νεανικότητάς του, γι αυτό άλλωστε και έλαια που παράγονται από το αμύγδαλο χρησιμοποιούνται ευρέως στην παρασκευή φυσικών καλλυντικών.

  • Περιέχει λιγότερο κορεσμένο λίπος από το γάλα της αγελάδας.

  • Έχει μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεϊνών συνεπώς συμβάλει στη αύξηση της μυικής δύναμης αλλά και στην αποκατάσταση μετά την γυμναστική.

  • Είναι πλούσιο σε σελήνιο, ψευδάργυρο και κάλιο το οποίο είναι απαραίτητο για την ρύθμιση της υγιούς πίεσης του αίματος.

  • Τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης χωρίς να μειώνουν την «καλή» χοληστερόλη, ένα ακόμα ευεργητικό χαρακτηριστικό για καλή αρτηριακή πίεση.

  • Βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα αφού το αμυγδαλόγαλα είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες, το οποίο σημαίνει ότι δεν αυξάνονται τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για διαβήτη. Επίσης λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού του δείκτη, το σώμα μας θα χρησιμοποιήσει τους υδατάνθρακές του ως ενέργεια και όχι ως λίπος.

  • Βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ματιών καθώς η βιταμίνη Α επηρεάζει άμεσα την ικανότητα του ματιού να προσαρμόζεται στις διαφορές εναλλαγές του φωτός.

  • Αποτελεί σύμμαχο στην διαχείριση του βάρους μας διότι ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου περιέχει μόνο 60 θερμίδες σε αντίθεση με 146 θερμίδες που περιέχει το πλήρες, 122 θερμίδες το γάλα με 2% λιπαρά, 102 θερμίδες το γάλα 1% και 86 θερμίδες το αποβουτυρωμένο ζωικό γάλα.

  • Συμβάλει στη διατήρηση της υγείας των οστών μας γιατί το γάλα των αμυγδάλων περιέχει το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης ασβεστίου και το 25% της βιταμίνης D. Αυτά τα δύο θρεπτικά συστατικά συνεργάζονται για την οικοδόμηση ισχυρών οστών σε άνδρες και γυναίκες, βοηθώντας έτσι κυρίως τις τελευταίες να περιορίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης. Επίσης η βιταμίνη D βοηθά στην απρόσκοπτη λειτουργία των κυττάρων μας.

  • Περιέχει 50% περισσότερο ασβέστιο από όλα τα είδη των γαλακτοκομικών και 200% περισσότερο σίδηρο από όλα τα είδη κρεάτων!!! (πηγή: https://pythagoreandiet.blogspot.gr/p/5.html).

 

ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

(Πάρε τον έλεγχο της διατροφής σου).

 

Το αμυγδαλόγαλα παρασκευάζεται εύκολα, με μηδενικό κόστος, σε ελάχιστο χρόνο. Διατηρείται σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες. Εάν ξινίσει καταλαβαίνετε ότι έχει χαλάσει! Τροφή για σκέψη για το πώς διατηρείται το αμυγδαλόγαλα που αγοράζουμε από τα σουπερ μάρκετ και τα καταστήματα βιολογικών φρέσκο για μήνες. Σημειωτέον το αμυγδαλόγαλα που πωλείται στην Ελλάδα εισάγεται από την Γερμανία. Γι' αυτό σας παρουσιάζουμε τον τρόπο να παρασκευάσετε το δικό σας αμυγδαλόγαλα σε 2 λεπτά και να το απολαύσετε φρέσκο, προσλαμβάνοντας τα πλήρη ωφέλη του. Η παρασκευή

του δικού σας αμυγδαλόγαλου ειναι ανέξοδη άρα κάνετε και οικονομία, καθώς η αγορά 1,5 λίτρου αμυγδαλόγαλου από το σουπερ μαρκετ κοστίζει γύρω στα 4 ευρώ. Άκομα το έτοιμο αμυγδαλόγαλο περιέχει ζάχαρη αυξάνοντας έτσι τις θερμίδες του και περιορίζοντας τα ωφέλη του, ενώ αντίθετα στο δικό σας αμυγδαλόγαλα μπορείται να προσθέσεται από καθόλου έως όση ζάχαρη επιθυμείτε.

 

Για την παρασκευή του δικού σας αμυγδαλόγαλου ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό της βρύσης για 8 - 10 ώρες (βάλτε το το βράδυ για να το πιείτε με το πρωινό). Με αυτό τον τρόπο τα αμύγδαλα αποφλοιώνονται πολύ εύκολα. Καλό είναι να αποφλοιώσουμε τα αμύγδαλα, γιατί έτσι το γάλα αποκτά καλύτερη γεύση και υφή.

Προσθέτουμε 1 κούπα νερό βρύσης στο blender και μισή κούπα ωμά αποφλοιωμένα αμύγδαλα και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν (γύρω στο 1 λεπτό). Έπειτα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα κατακάθια. Για να του δώσουμε καλύτερη γεύση μπορούμε να το χτυπήσουμε στο blender με κάποιο φρούτο (π.χ. μπανάνα ή φράουλα) να προσθέσουμε όσο επιθυμούμε ζάχαρη ή μέλι και παγάκια, κάνοντας ένα γευστικό ρόφημα για κάθε εποχή του χρόνου.

Δοκιμάστε το!!! Μια τόσο απλή συνήθεια το πρωί μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά την αξία της διατροφής σας και συνεπώς την ποιότητα της ζωής σας.  

2016-02-21 21:53

Το νέο μας blog έχει ξεκινήσει από σήμερα. Παραμείνετε συντονισμένοι σε αυτό, και θα προσπαθούμε να σας κρατάμε ενήμερους. Μπορείτε να διαβάζετε νέες καταχωρήσεις σε αυτό το blog μέσω του RSS feed.